Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدحسن عصاره روز دوشنبه در نشستی که با حضور خبرنگاران با موضوع اخذ اعتبارنامه ایستا (انجمن بین المللی آزمون بذر) برای آزمایشگاه ملی تجزیه بذر این موسسه برگزار شد، افزود: بذر به عنوان یک موجود زنده در تبادل بین کشورها باید دارای گذرنامه و شناسنامه هویتی باشد.

وی اظهار داشت: کشورهایی که صاحب دانش فنی تولید بذر هستند و در صادرات و واردات تجاری آن نقش دارند، بایستی سازمان های بین المللی بذر و ارقام گیاهی آن را تایید کرده و گواهی بین المللی برای آن ها صادر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه «ایستا» در برخی کشورها  دارای شعبه بوده و ضمن نمونه برداری و گواهی بذر صادر می کند، گفت: ایران به عنوان شصت و چهارمین عضو به  این انجمن پیوست که می تواند این گواهینامه بین المللی را صادر کند.

عصاره به مزایای پیوستن ایران به این انجمن بین المللی اشاره کرد و افزود: نخستین دستاورد ایجاد سهولت لازم برای صادرات و واردات بذر می باشد به طوریکه دیگر افراد یا شرکت هایی که اقدام به واردات و یا صادرات بذر می کنند دیگر نیازی به صرف هزینه بالا و وقت در گرفتن گواهی بذر ندارند.

وی یکی دیگر از دستاوردها را ارزآوری بالا دانست و اظهار داشت: در بین کشورهای همسایه  فقط کشورهای روسیه، ترکیه و  پاکستان می توانند این گواهی را صادر کنند و مابقی کشورها این هویت بذر را دارا نیستند که اکنون هر کدام از کشورهای همسایه که تقاضای گواهی ایستا داشته باشند، همکاران ما می توانند اقدامات لازم را ارایه دهند.

رییس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور ادامه داد: پیش از این بذور وارداتی یا صادراتی زمانی طولانی را در شرایط نامناسب گمرک سپری می کردند تا این گواهی را از کشورهای دیگر به دست بیاورند ولی اکنون این آزمایشگاه با پیشرفته ترین لوازم آزمون و با دانش فنی بالا فعالیت می کند.

وی در ادامه به وضعیت تولید و واردات بذر در کشور اشاره کرد و گفت: کشور ما در تولید بذر محصولات استراتژیک همچون گندم و جو خودکفا می باشد و در محصولات علوفه ای تا بیش از ۹۰ درصد و در بذر حبوبات بیش از ۸۰ درصد از بذور داخلی استفاده می شود.

عصاره اضافه کرد: همچنین بخش عمده ای از بذر دانه های روغنی در کشور تولید می شود ولی در دانه روغنی سویا کمبودهایی داریم ضمن اینکه در بذور سبزی و صیفی در کشت سنتی خودکفا و در بذور هیبرید و گلخانه ای تا حد زیادی از خارج وارد می شود.

وی افزود: اخیرا تعدادی شرکت های  دانش بنیان بر روی تولید بذور هیبرید گوجه فرنگی، خیار و فلفل دلمه ای وارد کار علمی شده اند تا روش های اصلاحی را انجام دهند که تعدادی رقم به موسسه وارد شده تا وارد فهرست ملی ارقام ایران شود.

عصاره اظهار امیدواری کرد که آهنگ معرفی ارقام سبزی و صیفی در ایران بیشتر تا از وابستگی به خارج از کشور کاسته شود.

موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزرات کشاورزی  مستقر در کرج  در حوزه کنترل و گواهی بذر و نهال فعالیت می کند.

این موسسه از سال ١٣٨٢ عضو انجمن بین المللی آزمون بذر( ایستا) بوده و آزمایشگاه ملی این موسسه از قوانین و استاندارهای ایستا پیروی می نماید، تا قبل از دی ماه جاری وضعیت این آزمایشگاه عادی بوده ولی با تلاش و پیگیری های به عمل آمده طی سالهای قبل، این موسسه( به نمایندگی از کشورمان) موفق به اخذ اکردیته یا اعتبار نامه ایستا شد ، با تبدیل وضعیت این ازمایشگاه از عادی به اکردیته ایران میتواند از این پس برای بذرشهای خود گواهی بین المللی صادر کند و وارد بازار جهانی بذر گردد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی جهش تولید نهال و بذر استان البرز پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی جهش تولید نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی جهش تولید نهال و بذر استان البرز اخبار کنکور گواهی بذر بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۸۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین کنگره علمی «وانا» در ارومیه برگزار می‌شود

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کنگره علمی وانا با رویکرد پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی در حوزه درمان ناباروری، پزشکی تولید مثل، علوم سلولی، سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی در سطح جهانی و با تمرکز بر کشورهای منطقه وانا شکل گرفته است. تمرکز این رویداد علمی بیشتر بر گسترش تحقیقات و مطالعات در زمینه تولید مثل و کارآزمایی‌های بالینی و افزایش ارتباطات منطقه‌ای به ویژه با کشورهای همسایه، کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا است.

احمد وثوق‌ دبیر علمی این کنگره در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: امسال سومین کنگره سالیانه تولید مثل و درمان ناباروری به مدت دو روز در تاریخ ۲۷ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با همکاری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی در شهر ارومیه برگزار می شود.

وی افزود: در این کنفرانس برگزاری کارگاه های علمی و حضور و سخنرانی دانشمندان مختلف از کشورهای شمال آفریقا، غرب آسیا  و متخصصین کشور را خواهیم داشت. دانشمندان کشورهای عمان، لبنان، سوریه،  عراق، ترکیه و چند کشور خارج از منطقه وانا در این کنفرانس همکاری دارند. بیشتر سخنرانی های علمی به صورت مجازی خواهد بود و در نهایت از بهترین سخنران پس از نظرخواهی ازشرکت کنندگان تقدیر به عمل می آید.

دبیر علمی سومین کنگره بین المللی وانا با اشاره به محورهای علمی این کنگره گفت: پایش فرزندان حاصل از درمان‌های ناباروری، مسائل اخلاقی و حقوقی، نقش تصویربرداری، تأثیر عوامل محیطی و سبک زندگی، ارتقاء پیامدهای کمک باروری، چالش‌ها، مدیریت و گزینه‌ها، حفظ باروری در بیماران سرطانی، نقش جراحی در ارتقاء پیامدهای تکنیک‌های کمک باروری از محورهای این کنفرانس است.

وی با بیان اینکه کنگره بین المللی وانا به زبان انگلیسی برگزار می‌شود و شرکت کنندگان در دوره های جنب کنگره می توانند به صورت رایگان در کنگره شرکت کنند، تصریح کرد: اساتید، پژوهشگران و دانشجویان برای آگاهی از محورهای برنامه می‌توانند به وب‌سایت کنگره به نشانی اینترنتی https://wanasociety.com و برای ثبت نام به وب‌سایت معاونت آموزش پژوهشگاه رویان مراجعه کنند.

این کنگره علمی که زمینه ساز پژوهش‌های مشترک علمی است با موضوع پیامدهای تکنیک‌های کمک باروری (ART Outcome) به عنوان شاخه‌ای از کنگره بین المللی رویان و با رویکرد پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی در زمینه پیامدهای تکنیک‌های کمک باروری در سطح جهانی و با تمرکز بر کشورهای منطقه  WANA [West Asia and North Africa] برگزار خواهد شد.

گفتنی است «سومین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا)، اردیبهشت ۱۴۰۳» توسط مرکز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در شهر ارومیه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران زمینه‌ را برای تبادل‌نظر ذی‌نفعان فراهم می‌کند
  • سومین کنگره علمی «وانا» در ارومیه برگزار می‌شود
  • دو سایت جدید تراکتورسازی در خارج از کشور راه‌اندازی می‌شود
  • جزئیات سومین کنگره علمی «وانا» اعلام شد
  • رسانه عبری: آمار نشان می‌دهد اسرائیل همه چیز را می‌بازد
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • اولین لژیونر ایرانی به لیگ برزیل پیوست!
  • تحویل گواهینامه های بین المللی به ذوب آهن اصفهان
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند